werkplaats 2014

verbouwing 2014

Omdat we in de 3,5 sport niet echt een competitie hebben voor een 4 cilinder trekker, hebben we besloten om een intercooler te gaan monteren zodat we in de 3,4 ton supersort of megasport enz kunnen gaan rijden. Dit jaat hebben we bij de powerbreaker vele mooie wedstrijden gehad maar met een motor van 4,75 liter tegen de 6,2 liters is nu eenmaal een zware dobber. We hebben gereden met wisselende resultaten maar naar tevredenheid zonder al te veel stukken of bijzonderheden.

We zullen ons nu gaan richten op een trekker die bijzonder in zijn klasse wordt omdat we maar een beperkte ruimte hebben om te bouwen de intercooler zijn we op dit moment aan het lassen. We gaan de complete inlaat aanpakken vanaf de turbo tot de cilinderkop.

2-10-2013

De eerste foto's van de intercooler zijn er we hebben gekozen voor een compleet aluminium inlaat om maximale koeling te krijgen. Ook de turbo HX groot is in positie gebracht hoervoor moeten we nog een tussenstuk maken. Ook aan het image is gedacht door een nieuwe sticker op de kap.

de nieuwe bies op de trekker.
"met passen en meten wordt de meeste tijd versleten" maar dan heb je ook wa!
kastje dicht (ff checken of alles er onder past.

verbouwing

inmiddels vordert de bouw van de nieuwe motor. Het grootste hekelblok waar we tegenaanlopen is tijd. Er moeten veel ondelen gemaakt worden en dat kost tijd. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we de volgende dingen wijzigen aan de motor:

-krukas slag verlengen

-Boring aanpassen d.m.v. Darton Bussen

-Grote kleppen in kop en kop flowen

-Gordelplaat maken om motor te verstevigen

-Distributie verzwaren.

Behalve de motor komt nu ook de koppeling aan de beurt deze zal verzwaard worden zodat we niet tegen een slippende koppeling aan lopen. Al met al een hele verbouwing we hebben tot nu toe veel meetwerk verricht en de onderdelen die we willen maken getekend in solid edge. onderstaand kun je een aantal foto's zien van de werkzaamheden en ontwikkelingen.

blok meten en controleren
kap om koeler voor ven is ook klaar
de drijfstangen liggen klaar om bewerkt te worden.

verbouwing

Op dit moment zijn we nog druk bezig spullen te verzamelen en niet te vergeten zijn we aan het verspanen. Dit verspanen gebuert bij de firma SMELT in drunen. Dit is een volledig geautomatiseerde machinefabriek met machines waarop de meest uiteenlopende producten kunnen worden verspaand. Je kijkt je ogen uit wat er op dit moment gemaakt wordt om onze spetsnaz aan zijn max vermogen te krijgen. Het blok wordt gekotterd, gordelplaat gemaakt, kop bewerkt enz.

Als het bewerken van de onderdelen klaar is kunnen we aan de motor beginnen inmiddels zijn de dartons er de krukas is klaar en de gordelplaat. Ondertaand is te zien wat we aan het doen zijn en hoe de firma smelt on hier geweldig in bij staat.

 

Kop op de bank hierna kunnen we aan het schuren tollen frezen stofhappen enz
motorblok op de bank om lagerkappen te bewerken voor de gordelplaat
gordelplaat in postite een stukje vakwerk van SMELT B.V.

Koppeling

Ook de koppeling hebben we zelf gemaakt dit wordt een centrifugaal koppeling volgens het principe molinari / vd waal / vf veeken alleen dan met een spetsnaz swing eraan. Alle onderdeln hebben we zelf vervaardigd getekend enz. met trots tonen we onze cetrifugaal koppeling.

kan niet wachten om hem te laten werken.

3 plaats centrifugaal ready to pull !!!!!!!!!!!!

februarie 2014 verbouw

De bouw vordert nog steeds inmiddels zijn we aan het opbouwen de onderdelen voor de bak zijn compleet en deze heeft dan ook de eerste prioriteit om er tegen aan te gaan. Verder zijn de velgen verbreed en gespoten en de banden gemonteerd door de bosche bandenservice. \

De rolkooi is inmiddels gehecht en klaar om af te lassen.

De meeste onderdelen voor de motor komen nu ook binnen. De nokkenas zijn we aan het maken en wordt en mooi stukje werk. De cilinderbussen worden waarschijnlijk de bottelnek maar deze hebben we voorlopig nog niet nodig. eerst maar eens de gordelplaat en de krukas opbouwen.

Hieronder zie je een aantal foto's van de werkzaamheden. Op facebook zijn we inmiddels ook te volgen en zelfs zeer actueel.

 

de velgen in de verbrede uitvoering
ff de krukas met vliegwiel enz balanceren om trillingen te voorkomen
nokkenas in de maak een knap stukje werk.

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat we iets van ons hebben laten horen. Maar echter hebben we niet stil gezeten. We hebben de achterbrug bak en rolkooi van de trekken klaar en zijn nu bezig met het opbouwen van de motor. het laatse onderdeel waar we op zaten te wachten was de nokkenas deze is inmiddels geariveerd dus we kunnen aan het opbouwen. Voor de competitie is het niet ideaal dat we nog niet klaar zijn maar we houden hem naulettend in de gaten en zien dat er tot nu toe meerder teams hebben afgemeld. We zijn daarom nog niet zo bang voor onze competitie positie. Het bouwen van onze trekker heeft heel wat tijd en energie gekost en zonder de hulp van derden en onze sposoren waren we er niet gekomen. We gaan de komende maand nog druk aan de slag en hebben de wedstrijd van zundert als streefdatum staan.

Hieronder zien jullie een aantal foto's van het resultaat tot nu toe.

motor met uitlaat.
hx groot met nieuwe koppeling
achterbrug met rolkooi.

Update

er begint nu schot in de zaak te komen en dat moet ook omdat we graag in zundert zouden aanhaken. We hebben inmiddels de motor voor de achterbrug hangen en ok de interkoeler is gemonteerd nu nog afmonteren. De aller laatste onderdelen komen ook binnen. zo hebben we ruwe nokkenassen gemaakt voor in een P7000 pomp deze kunnen geslepen worden naar wens. De assen zijn alleen voorbewerkt en kunnen nu pas gemaakt worden voor in de pomp. Ook de tuimelaars zullen deze week binnenrollen deze hebben we naar eigen inzicht laten maken uit aluminium. Half volgende week hopen we allen zo;n beetje afgemonteerd te hebben en de eerste start te kunnen maken. We houden jullie op de hoogte.

setje tuimelaars voor onze spetsnaz.
nokkenas P7000 voorbewerkt

Velgen

Om het nodige gewicht te besparen hebben we onze velgen bewerkt door deze uit te frezen. Hierdoor kunnen we nogal wat kilotjes halen die we weer kunnen verplaatsen. Dit is nodig om de juiste balans te kunnen vinden tussen baan en trekker. Ook de nieuwe banden zijn gemonteerd deze zullen naar ons inzicht bewerkt worden tot het profiel war maximaal grip zal gaan geven.