werkplaats spetsnaz 2013

In de winter van 2012 is besloten om mee te gaan rijden in de powerbreaker competitie in de 3,5 ton powerstock. Het  zal een zware dobber worden om met de top mee te kunnen gezien de max cilinderinhoud 6,2 liter is en er nu maar 4,75 voor handen is. Om te kunnen voldoen aan de eisen hebben we besloten een doorlopend frame te maken wat gekoppeld is aan de achteras. Ook komt er een andere stoel op de trekker en komt er een ander motorkap en console. Voor onder de kap wordt ruimte gemaakt om in de toekomst een intercooler te kunnen plaatsen. op de foto's is te zien hoe de spetznas eruit komt te zien in een niewe jas. Op dit moment januarie 2013 zijn we de spetsnaz aan het spuiten om in maart in loosbroek aan te haken.

Spetsnaz met nieuw frame + kap
bestuurders uitzicht met nieuw kap
nieuwe stoel in positie

20/2/13 Even een update. Frame en wielen zijn gespoten we zijn druk bezig met de montage van de delen. Motorkap en console zijn nog bij de spuiter worden eind van deze week verwacht. Het wordt een krap om alles op tijd klaar te hebben.

 

Het nieuwe subframe
Ook met de elektra is een begin gemaakt

Het is zover kap en console zijn terug van de spuiter nog een paar dagen en we kunnen rijden in Loosbroek.Er moet nog veel gebeuren voordat het zover is maar de looks zijn er. Op de foto's is te zien hoe de belarus verder zal gaan in zijn nieuwe jasje.

Spetsnaz in zijn nieuwe jas
de andere zijkant

WINTER 2013

Voor de winter van 2013 staat een verbouwing van de motor gepland. Dit houd in dat we een 5,5 liter gaan bouwen ondanks dat er in de competitie van nu 6,2 is toegestaan zullen we dit niet doen. De overige landelijke competities hebben 5,5 liter als limiet en wie weet wat we in de toekomst nog gaan doen. Het zou mooi zijn als we het gat voor onder de kap zouden kunnen opvullen. Dit zouden we willen doen met een intercooler maar dan een serieuze hiervoor is namelijk een ruimte gereserveerd van LxBxH van 500x300x850.

Maar voor dat we definitief plannen gaan smeden zullen we eerst ons budget vast moeten stellen.